Discurile diamantate pentru tăierea rosturilor de dilatație

Discurile diamantate sunt unele dintre cele mai populare consumabile de tăiere utilizate în construcția și finisarea unei pardoseli din beton. Acestea sunt deosebit de utile în tăierea rosturilor de dilatație în betonul proaspăt, o etapă importantă în procesul de construcție și finisare a pardoselilor de beton armat.

Rosturile de dilatație sunt necesare pentru a permite betonului să se dilate și să se contracte în funcție de condițiile de temperatură și de umiditate, fără a crăpa sau a se deteriora. Rosturile sunt, de asemenea, utilizate pentru a preveni formarea de tensiuni și fisuri în betonul proaspăt. Tăierea rosturilor de dilatație se face după ce betonul este turnat și înainte ca acesta să se usuce complet.

Acestea sunt fabricate dintr-un material durabil și rezistent, cum ar fi oțelul sau aliajele de oțel. Ele sunt acoperite cu particule de diamant sintetic, care sunt legate de suprafața discului cu ajutorul unei rășini sau a unui liant. Aceste particule de diamant sunt foarte dure și pot tăia prin betonul proaspăt cu ușurință.

Pentru a tăia rosturile de dilatație în betonul proaspăt, se utilizează cele cu o grosime adecvată, în funcție de lățimea rosturilor. De asemenea, este important să se utilizeze o mașină de tăiere adecvată și să se respecte o viteză de tăiere corespunzătoare pentru a evita supraincălzirea discurilor. Foarte important este să fie respectat debitul corect al apei în procesul de tăiere.

Acest consumabile sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme, pentru a putea fi utilizate pe diferite tipuri de mașini de tăiere, și de rosturi. Ele pot fi, de asemenea, utilizate în diferite condiții de lucru, cum ar fi mediul umed sau uscat, în funcție de specificațiile discurilor.

În concluzie, acestea sunt esențiale în procesul de construcție a pardoselilor de beton armat. Sunt fabricate din materiale durabile și rezistente, acoperite cu particule de diamant sintetic, pentru a tăia prin betonul proaspăt. Utilizarea lor în tăierea rosturilor de dilatație este importantă pentru a preveni formarea de tensiuni și fisuri în betonul proaspăt și pentru a asigura o structură de calitate superioară.

 

 

Sună-ne!

0759.549.615
 

Peste 30 de ani de activitate.

Super oferte de producător. Profită acum!