Diferite tipuri de discuri diamantate în funcție de utilizarea lor

Discurile diamantate sunt un instrument indispensabil în construcții și în industria construcțiilor. Ele sunt folosite în principal pentru tăierea suprafețelor din beton, asfalt, piatră și alte materiale dure. Cu toate acestea, diferite tipuri de materiale necesită diferite tipuri de discuri. Astfel, producătorii dezvoltă astfel de consumabile specializate pentru fiecare tip de material, astfel încât să poată oferi performanțe superioare de tăiere și durabilitate.

Pentru a diferenția discurile diamantate în funcție de utilizare, trebuie să luăm în considerare diferiți factori. Primul factor este grosimea segmentului, care se referă la stratul de diamant care acoperă discul. Discurile cu segmente mai groase sunt mai durabile și sunt potrivite pentru tăierea betonului mai vechi și mai dur. Pe de altă parte, cele cu segmente mai subțiri sunt mai potrivite pentru tăierea betonului proaspăt sau a asfaltului.

În plus, geometria segmentului poate varia de la un producător la altul. Unele discuri au segmente cu forme diferite, cum ar fi triunghiulare sau în formă de V, pentru o performanță mai bună în anumite aplicații. De exemplu, discurile cu segmente în formă de V sunt mai potrivite pentru tăierea asfaltului, deoarece acestea elimină mai bine praful de asfalt și ajută la prevenirea supraîncălzirii discului.

De asemenea, modul de fabricație poate influența performanța discurilor diamantate. Unele sunt fabricate prin injectarea de metal topit într-o matriță iar altele prin sudare. Discurile sudate sunt mai durabile și sunt mai potrivite pentru tăierea betonului vechi sau pentru aplicații mai grele. Discurile fabricate prin injectarea de metal topit sunt mai ieftine și sunt mai potrivite pentru aplicații mai ușoare sau pentru utilizarea ocazională.

În cazul betonului proaspăt, discurile diamantate sunt proiectate pentru a fi utilizate pe suprafețe proaspete, implicit foarte abrazive. Aceste discuri au o densitate mai mică a diamantelor și un design cu caneluri (segmenți inclinați) pentru a preveni supraîncălzirea și evacua materialul de tăiere. În plus, discurile diamantate pentru beton proaspăt sunt proiectate pentru a oferi o durabilitate maximă, astfel încât să poată tăia prin betonul proaspăt cu ușurință.

În cazul betonului vechi, discurile diamantate sunt proiectate pentru a fi utilizate pe suprafețe care au fost deja întărite. Aceste discuri au o densitate mai mare a diamantelor și un design cu mai puține caneluri, astfel încât să poată tăia prin suprafețe mai dure și mai dense. De asemenea, cele pentru beton vechi sunt proiectate pentru a reduce vibrațiile și zgomotul, ceea ce le face mai potrivite pentru utilizarea în zone urbane sau cu sensibilitate acustică.

Discurile diamantate pentru asfalt sunt proiectate pentru a fi utilizate exclusiv pe suprafețe asfaltice. Acestea au un design special cu caneluri pentru a evita supraîncălzirea și blocarea cu materialul de tăiere. În plus, sunt proiectate pentru a tăia prin asfaltul moale și ușor de tăiat, dar și pentru a fi durabile și pentru a rezista la uzură.

Cele pentru asfalt-beton sunt gândite pentru a fi utilizate pe suprafețe mixte de asfalt și beton. Aceste discuri au un design special cu segmente diamantate dispuse pe o matrice de liant pentru a tăia prin ambele materiale. Ele sunt construite pentru a fi durabile și pentru a rezista la uzură.

 

 

Sună-ne!

0759.549.615
 

Peste 30 de ani de activitate.

Super oferte de producător. Profită acum!