Mic dicționar al termenilor și expresiilor folosite în domeniul armării

Beton armat cu fibre de polipropilenă – acesta este un tip de beton care conține fibre din polipropilenă pentru a îmbunătăți proprietățile sale mecanice.

Fibre de armare – acest termen se referă la fibrele utilizate pentru a îmbunătăți rezistența la tracțiune, deformare sau șocuri mecanice, dar și rezistența la fisurare a betonului sau a altor materiale de construcție.

Fibrație secundară – aceasta se referă la adăugarea de fibre în beton după amestecarea inițială, cu scopul de a îmbunătăți proprietățile mecanice ale materialului.

Fibră monofilamentară sau monofilament – acest tip este format dintr-un singur fir de polipropilenă, utilizat în mod obișnuit pentru a îmbunătăți rezistența la fisurare a betonului.

Rezistență la fisurare – acest termen se referă la capacitatea materialului de a rezista la dezvoltarea de fisuri în timpul încărcării, în cazul schimbărilor de temperatură sau chiar a șocurilor mecanice.

Durabilitate – acest termen se referă la capacitatea materialului de a rezista la deteriorare și degradare în timpul expunerii la factori externi, cum ar fi lumina solară, încărcări, uzură mecanică, schimbările de temperatură sau umezeala.

Performanță mecanică – acest termen se referă la capacitatea materialului de a rezista la încărcări, de a absorbi șocuri sau de a suporta alte tipuri de stres mecanic.

Aditivi pentru beton – acest termen se referă la substanțele chimice adăugate în beton pentru a îmbunătăți proprietățile sale, cum ar fi durabilitatea sau capacitatea de autonivelare.

Fibră de polipropilenă structurală – această fibră este utilizată pentru a îmbunătăți rezistența și performanța materialelor de construcție, cum ar fi mortarul sau betonul, și este concepută pentru a fi utilizată în construcții de mare anvergură, cum ar fi pardoseli beton, platforme industriale, parcări.

Fibre de polipropilenă pre-dozate – acestea sunt livrate într-un pachet pre-dozat corespunzător unui volum de beton, ceea ce face mai ușoară adăugarea lor în proiectul de construcție (de exemplu pungile de 600g sunt predozate pentru un volum de un metru cub de șapă).

Fibre de polipropilenă pentru șapă – aceste fibre sunt adăugate la amestecul de șapă pentru a îmbunătăți rezistența și durabilitatea acesteia.


Această secțiune va cuprinde și alte definiții pe măsură ce unii dintre clienți și potențiali clienți vor pune întrebări sau ne vor sesiza de necesitatea unui astfel de demers. Pentru întrebări suplimentare, ne puteți contacta telefonic sau prin email folosind datele disponibile în secțiunea de Contact. Vă mulțumim pentru vizită!

 

 

Sună-ne!

0759.549.615
 

Peste 30 de ani de activitate.

Super oferte de producător. Profită acum!