Cinci amănunte importante despre fibrele de armare

Fiecare dintre aspectele de mai jos demonstrează sau indică utilitatea acestor soluții de armare în domeniul construcțiilor. Le-am scris nu pentru profesioniștii constructori ci pentru beneficiarii finali. Minima educație în domeniul construcțiilor permite luarea unor decizii mai bune, în special în cazul deciziilor foarte importante cu consecințe peste ani și ani.

Unu. Sunt folosite de foarte mult timp.

Istoria folosirii fibrelor de armare în construcții se întinde de-a lungul a mai multor secole, iar cele mai vechi fibre utilizate în mortar sau beton sunt cel mai probabil fibrele vegetale, cum ar fi paiele sau fibra de cocos. Paiele erau utilizate în construcții încă din antichitate, fiind adesea amestecate cu lut pentru a crea un material de construcție durabil. În timp, au fost înlocuite cu alte fibre vegetale, cum ar fi stuf sau nuiele.

În secolul XX, au început să fie utilizate și fibrele sintetice, cum ar fi fibrele din polipropilenă sau cele din sticlă, pentru a îmbunătăți rezistența și durabilitatea betonului. Acestea au devenit din ce în ce mai populare în ultimele decenii deoarece oferă avantaje semnificative în ceea ce privește rezistența la fisurare și la impact.

În prezent, există o varietate largă de fibre de armare disponibile pentru beton și mortar, inclusiv fibre sintetice, metalice și de sticlă, precum și naturale, cum ar fi sisal sau bumbac. Fiecare tip de fibră are propriile avantaje și dezavantaje, iar alegerea fibrei potrivite depinde de nevoile specifice ale proiectului de construcție.

Doi. Sunt cunoscute ș recunoscute pentru proprietățile lor de rezistență și durabilitate. Acestea oferă cel puțin aceeași rezistență comparativ cu armarea tradițională cu plasă sudată din oțel, dar în același timp sunt mult mai ușoare. Fibrele de armare, precum cele din polipropilena, metal, carbon sau aramidă, îmbunătățesc rezistența mecanică a materialelor utilizate în construcții, cum ar fi betonul sau mortarul. Acestea pot preveni fisurarea și desprinderea materialelor, sporind astfel durabilitatea, aspectul în timp și viața utilă a structurii.

Trei. Sunt disponibile în mai multe forme, cum ar fi țesături, benzi, cabluri și filamente. Acestea pot fi utilizate în diferite moduri, în funcție de necesități, aplicații și domenii de activitate. Ele sunt ușor de folosit și pot fi integrate cu ușurință în procesul de construcție.

Patru. Asigură eficiență a costurilor. Fibrele de armare sunt o opțiune eficientă din punct de vedere al costurilor, cu precădere în ceea ce privește costul cumulat al materialelor și manoperei, în comparație cu alte opțiuni de armare, cum ar fi plasele sudate din oțel. Creșterea rezistenței și a durabilității construcțiilor prin armarea betonului face ca această opțiune de armare să scadă, în final, costul final al imobilelor.

Cinci. Armarea dispersă și eficientă. Fibrele de armare îmbunătățesc proprietățile betonului în întreaga sa masă și pe toate direcțiile de acțiuni ale diverselor forțe externe ce pot apărea în viața unei construcții. Ca să luăm un exemplu recent: cutremurele.

 

 

Sună-ne!

0759.549.615
 

Peste 30 de ani de activitate.

Super oferte de producător. Profită acum!