Grinda vibrantă, de ce doar cu 3 metri lungime?

O grindă vibrantă poate fi dotată cu profile între 2 si 4 metri. Cu toate acestea, cea mai întânită lâțime de lucru este cea de 3 m. Aceasta oferă cele mai bun raport calitate-preț.

Cu toate acestea, profilul de 2 m este frecvent utilizat în lucrari cu lățime mică, de exemplu căi de acces cu un singur sens sau trotuare. Profilul de 4 metri nu este utilzat în mod normal datorită greutății mari. Trebuie să avem în vedere că indiferent de lungimea aleasă, capacitatea de vibrare a grinzii este aceeași, întrucât această valoare este determinată de puterea motorului si excentricul care asigură vibrația. Considerând că o grindă cu lungimea 4 m este cu aproximativ 33% mai grea decât una de 3 m, forța de vibrație, mai ales în capetele grinzii, este mult diminuată. Astfel, performanța de vibrare a unei grinzi de 4 m este profund scăzută comparativ cu una de 3m.

Care este adâncimea de vibrare a unei grinzi?

Grinda vibrează aproximativ 3-5 centimetri adâncime, în funcție de diferiți parametrii, cum ar fi vâscozitatea betonului. Ea este concepută pentru a trage betonul la cotă, a-l vibra la suprafată și a separa crema de beton. Aceasta este o soluție lichidă, compusă din apă si ciment, care înlesnește finisarea betonului în etapa de elicopterizare

 

 

Sună-ne!

0759.549.615
 

Peste 30 de ani de activitate.

Super oferte de producător. Profită acum!